Az erdő aranya


FalusiVakáció csoport
FalusiVakáció csoport

Egyéb termékek

Áfonyabefőtt

1.699 Ft/üveg (300 g)

Számtalan egészségmegőrző és gyógyító hatással rendelkezik:

100 g fekete áfonya mindössze 27 kalória, így nagyszerű fogyókúrás ételnek számít. Találhatunk benne szénhidrátokat, növényi rostot, fehérjéket és elenyésző mennyiségű növényi zsírt. A fekete áfonya koleszterinmentes, gazdag viszont ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban, valamint foszforban.

Kiemelkedő a C-vitamin-tartalma, hiszen 100 grammban 44 mg található, ami vetekszik a citrusokéval. Ennek is köszönhető, hogy erős antioxidáns hatású, hozzájárul a gyulladások, érbetegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.

A fekete áfonya szemre is kiváló, csökkenti a szürkehályog kockázatát, támogatja a szívműködést, fertőtlenítő és baktériumölő hatása révén a húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében is segítségünkre lehet.

Felfázás esetén, fogyasszunk belőle minél többet. 

Segítségével nemcsak ereinket erősíthetjük, de a visszeres problémákat is csökkenthetjük. Rendszeres fogyasztásával enyhül az elnehezedett végtagok miatti, rossz érzés, valamint halványodhatnak a megpattant hajszálerek. Ezeket a hatásait az antocianineknek köszönhetjük, amelyek segítenek megelőzni az értágulást, véralvadásgátló tulajdonságuk révén csökkentik a plakkosodás, és ezáltal a különböző embóliák kialakulásának esélyét. A fekete áfonya, hála antioxidáns pterostilben taralmának, mérsékelheti a triglicerid szintjét a vérben, ezzel egyidejűleg, szabályozza és szinten tartja a megfelelő vércukorszintet.

Hatékonyan kezeli a gyulladásokat.

Támogatja a különféle akut, vagy krónikus bélgyulladások gyógyulását, jó szolgálatot tehet ételmérgezés, gyomorfekély, IBS esetén.

Hatékonyan veszi fel a harcot a szezonális megbetegedések (influenza, megfázás) tüneteivel, elősegíti az allergiás megbetegedések megelőzését. Mivel természetes hashajtó, hatékony megoldást nyújt székrekedés ellen, vastartalma hozzájárul a vérszegénység kezeléséhez. Antioxidáns vitaminjai és flavonoidjai felveszik a harcot az idő előtti sejtöregedést, DNS károsodást, rákot, érrendszeri problémákat és gyulladásokat okozó, káros, szabad gyökökkel szemben.

Nemcsak belülről javítja egészségünket, rendszeres fogyasztásával bőrünk szebb és fiatalosabb lesz. Előnyösen befolyásolja a faggyúmirigyek működését, így a haj zsírosodásától is kevésbé kell tartanunk, ha étrendünkbe beiktatjuk a fekete áfonyát.

Mit mond a tudomány?

Svéd kutatók szerint, a fekete áfonya segíthet megszüntetni a fogínygyulladást.

A fekete áfonya összetevőinek daganatellenes hatását vizsgálták a tokiói Fruit Processing Research Center kutatói, akik megállapították, hogy a gyümölcs antocianidineket (delfinidin, malvidin) tartalmazó kivonata hatékonyan akadályozta a leukémiáért felelős, humán HL60 humán sejtek növekedését. Kisebb mértékben, de a HCT116 humán vastagbélrák sejtek programozott sejthalálát is kiváltotta a fekete áfonya.

Felhasználása

Bőrproblémák, pattanások, szív-, érrendszeri problémák, anorexia, cukorbetegség, emésztési problémák, fertőzéses megbetegedések, allergiák, húgyúti problémák, fogyókúra, daganatos betegségek kiegészítő terápiája, megelőzése.


Darált medvehagyma

1.699 Ft/üveg (230g)

A medvehagyma annyi bajra gyógyír, hogy szinte gyanús.

Csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, erősíti az érfalak rugalmasságát, javítja az emésztést, megszünteti a gombás bőrfertőzéseket, kiűzi a gyerekből a gilisztát. A romák csodanövénynek tartották, a javasasszonyok amolyan életelixírként használták, innen a cigányfokhagyma elnevezés. Hatása erősebb, mint a fokhagymáé. Ahogy derék orvostudorunk, Mátyus István sorolja 1762-ben megjelent, Diaetetica című könyvében: "Köhögésben, fulladozásban, tagoknak elesésében, vízkórságban, negyednapi hideglelésben, kólikában, s több efféle taknyos hidegségből támadó nyavalyákban régtől fogva dicsértetik."

Hasonlóan vélekedik Johann Künzle svájci protestáns lelkész (és híres természetgyógyász) is. "Az egész testet megtisztítja, kihajtja belőle a megrekedt, kóros anyagokat, egészségessé teszi a vért, kiűzi és elpusztítja a mérgező anyagokat. Az örökké betegeskedő embereknek, a sömörös, pattanásos, korpázó arcbőrűeknek, a reumásoknak és görvélykórosoknak úgy kellene tisztelniük a medvehagymát, mint az aranyat." S intelme nem pusztába kiáltott szó, Svájcban még a teheneket is medvehagymával etetik, tejük hadd kapjon kellemes fokhagymás ízt. Persze finomabb, ha körözöttbe vágjuk, belesütjük a túrós pogácsa tésztájába (a túró és a medvehagyma örömmel házasodnak), vajas kenyérre, tojásrántottába szórjuk, de készíthetünk vele salátát, levest, főzeléket is. Mivel szezonja májusban véget ér, fűszerolajba keverve eltehetünk télvíz idejére medvehagymapestót, sőt le is fagyaszthatjuk. 

A vadfokhagyma egyébként annak köszönheti a nevét (németül Bärlauch, angolul Bear's Garlic), hogy illatával állítólag felébreszti téli álmából a mackót, s kicsalogatja a barlangból. Az okos bruminak ez az első tápláléka. (Gyomor- és béltisztítás.)


Medvehagymás zsír

1.699 Ft/üveg (300g)

A medvehagyma annyi bajra gyógyír, hogy szinte gyanús.

Csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, erősíti az érfalak rugalmasságát, javítja az emésztést, megszünteti a gombás bőrfertőzéseket, kiűzi a gyerekből a gilisztát. A romák csodanövénynek tartották, a javasasszonyok amolyan életelixírként használták, innen a cigányfokhagyma elnevezés. Hatása erősebb, mint a fokhagymáé. Ahogy derék orvostudorunk, Mátyus István sorolja 1762-ben megjelent, Diaetetica című könyvében: "Köhögésben, fulladozásban, tagoknak elesésében, vízkórságban, negyednapi hideglelésben, kólikában, s több efféle taknyos hidegségből támadó nyavalyákban régtől fogva dicsértetik."

Hasonlóan vélekedik Johann Künzle svájci protestáns lelkész (és híres természetgyógyász) is. "Az egész testet megtisztítja, kihajtja belőle a megrekedt, kóros anyagokat, egészségessé teszi a vért, kiűzi és elpusztítja a mérgező anyagokat. Az örökké betegeskedő embereknek, a sömörös, pattanásos, korpázó arcbőrűeknek, a reumásoknak és görvélykórosoknak úgy kellene tisztelniük a medvehagymát, mint az aranyat." S intelme nem pusztába kiáltott szó, Svájcban még a teheneket is medvehagymával etetik, tejük hadd kapjon kellemes fokhagymás ízt. Persze finomabb, ha körözöttbe vágjuk, belesütjük a túrós pogácsa tésztájába (a túró és a medvehagyma örömmel házasodnak), vajas kenyérre, tojásrántottába szórjuk, de készíthetünk vele salátát, levest, főzeléket is. Mivel szezonja májusban véget ér, fűszerolajba keverve eltehetünk télvíz idejére medvehagymapestót, sőt le is fagyaszthatjuk. 

A vadfokhagyma egyébként annak köszönheti a nevét (németül Bärlauch, angolul Bear's Garlic), hogy illatával állítólag felébreszti téli álmából a mackót, s kicsalogatja a barlangból. Az okos bruminak ez az első tápláléka. (Gyomor- és béltisztítás.)


Zakuszka

1.699 Ft/üveg (300 g)

A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére, illetve tésztaételekhez is hozzáadott mártásként. Az ételízesítésen kívül előételként, szendvicskrémként, salátaként is használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi konyha. Néhány változatát gombóccá összegyúrva készítik el. Erdélyben több fajta zakuszkát is készítenek. Eredetileg a paprikakrémet sült padlizsánnal készítik, de ezt babbal, és erdei gombákkal (főleg rókagombával vagy vargányával) is helyettesíthetik. Íze és formája hasonló a Magyarországon néha kapható kaukázusi, grúz specialitáshoz a padlizsán nélküli Adzsika nevű ételízesítőhöz, bár az erdélyi zakuszkának rengeteg ízváltozata van, hiszen minden erdélyi háziasszony másképp készíti és fűszerezi.


Padlizsános zakuszka

1.699 Ft/üveg (300 g)

A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére, illetve tésztaételekhez is hozzáadott mártásként. Az ételízesítésen kívül előételként, szendvicskrémként, salátaként is használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi konyha. Néhány változatát gombóccá összegyúrva készítik el. Erdélyben több fajta zakuszkát is készítenek. Eredetileg a paprikakrémet sült padlizsánnal készítik, de ezt babbal, és erdei gombákkal (főleg rókagombával vagy vargányával) is helyettesíthetik. Íze és formája hasonló a Magyarországon néha kapható kaukázusi, grúz specialitáshoz a padlizsán nélküli Adzsika nevű ételízesítőhöz, bár az erdélyi zakuszkának rengeteg ízváltozata van, hiszen minden erdélyi háziasszony másképp készíti és fűszerezi.


Paszulyos zakuszka

1.699 Ft/üveg (300 g)

A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére, illetve tésztaételekhez is hozzáadott mártásként. Az ételízesítésen kívül előételként, szendvicskrémként, salátaként is használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi konyha. Néhány változatát gombóccá összegyúrva készítik el. Erdélyben több fajta zakuszkát is készítenek. Eredetileg a paprikakrémet sült padlizsánnal készítik, de ezt babbal, és erdei gombákkal (főleg rókagombával vagy vargányával) is helyettesíthetik. Íze és formája hasonló a Magyarországon néha kapható kaukázusi, grúz specialitáshoz a padlizsán nélküli Adzsika nevű ételízesítőhöz, bár az erdélyi zakuszkának rengeteg ízváltozata van, hiszen minden erdélyi háziasszony másképp készíti és fűszerezi.


 


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.