Szörp Fenyőtoboz szörp
Magas a C-vitamin-tartalma, emiatt jó nátha és influenza megelőzésére. Hatékony immunerősítő. Minden légúti betegség eseten ajánlott, mivel erős antibakteriális hatása van.
1.999 Ft/üveg (500 ml)

Fenyőrügy szörp
1.999 Ft/üveg (500 ml)
A fenyőféléket évezredek óta hasznosítják a gyógyászatban , és ez nem véletlen: a fenyőfáknak szinte minden része alkalmas gyógyhatású készítmények előállítására. A friss fenyőhajtások első sorban a bőrbetegségekre hatásosak, gyógyítható velük a rüh és a köszvény is.
A tavaszi fenyőrügy számos betegségre gyógyírt. Gyógyítja a megfázást, köhögést, torokfájást, más légúti problémákat és a hörghurutot. Enyhíti a reumás betegek panaszait.
Illóolaja fertőtlenítő, nyákoldó, köptető, erősítő, élénkítő hatasú.

Erdei málna szörp
1.999 Ft/üveg (500 ml)
Erdei málna - meglepetések gyümölcse
Vitaminbogyók helyett fogyasszon pl. málnát! Soha nem volt még nagyobb szükségünk friss vitaminokra és antioxidánsokra. A málna gyógyszernek is beillő csemege. Ha hiszi, ha nem, csonthéjas!
A málnát hívják még boldogasszony csipkéjének is.
Miért jó?
A málna érdemeiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, mert valljuk meg, nem minden szempontból praktikus gyümölcs: a legtöbb élelmiszer-boltban nem kapható, szedése fáradtságos és kényelmetlen a szúrós ágak között, leszedve törékeny és hamar romlik. Pedig igazi ízletes gyógyszerre lelhetünk benne.
Egy maréknyi, 100 gramm málnában 25 mg C-vitamin rejtőzik, de van benne sok B1-, B2-vitamin és A-provitamin is. Le se tagadhatná, hogy gazdag színanyagokban, sok antioxidánst, flavonoidot tartalmaz, valamint gyümölcssavakat, cserzőanyagokat, növényi rostokat, pektint. 100 gramm málnából 80-85 gramm a víz. Energiatartalma 150-200 kJoule, körülbelül 34 kcal, 0,9 g fehérje, mindössze 0-3-0,5 g zsír, 11-12 g szénhidrát van benne. Értékes tápanyag a benne lévő gyümölcscukor. Az ásványok és nyomelemek közül kiemelendő 25-40 mg-os kalcium-, 170 milligrammnyi kálium-, 30 mg magnézium- és 0,6-1 mg-os vastartalma.
Segít karbantartani a vércukorszintet, csökkenti a magasvérnyomást, segít a menstruációs zavarokon. Levét lázcsillapítónak, izzasztó hatású italnak is lehet használni. A nyári meghűlés legkellemesebb gyógyszere a szobahőmérsékletű szörp, nem csak gyerekeknek!

Som szörp
C-vitamin tartalma 200 mg/100g körül van, karotinban gazdag. Savanykás-édes, fanyar ízű termése sok vitamint, cukrokat (fruktózt és glükózt), valamint almasavat, pektint, illat- és festékanyagokat tartalmaz. Kiemelkedően magas fenol- és kalciumtartalommal is rendelkezik. A som antioxidáns tulajdonságokkal is bír, így fogyasztását meghálálja majd a szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival. Ez a régebben első sorban gyógynövényként ismert gyümölcs, tovább színesítheti és gazdagíthatja a táplálkozásunkat, rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges és tudatos életvitel kialakításához
1.999 Ft/üveg (500 ml)

Áfonya szörp
1.999 Ft/üveg (500 ml)
Számtalan egészségmegőrző és gyógyító hatással rendelkezik:
100 g fekete áfonya mindössze 27 kalória, így nagyszerű fogyókúrás ételnek számít. Találhatunk benne szénhidrátokat, növényi rostot, fehérjéket és elenyésző mennyiségű növényi zsírt. A fekete áfonya koleszterinmentes, gazdag viszont ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban, valamint foszforban.
Kiemelkedő a C-vitamin-tartalma, hiszen 100 grammban 44 mg található, ami vetekszik a citrusokéval. Ennek is köszönhető, hogy erős antioxidáns hatású, hozzájárul a gyulladások, érbetegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
A fekete áfonya szemre is kiváló, csökkenti a szürkehályog kockázatát, támogatja a szívműködést, fertőtlenítő és baktériumölő hatása révén a húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében is segítségünkre lehet.
Felfázás esetén, fogyasszunk belőle minél többet.
Segítségével nemcsak ereinket erősíthetjük, de a visszeres problémákat is csökkenthetjük. Rendszeres fogyasztásával enyhül az elnehezedett végtagok miatti, rossz érzés, valamint halványodhatnak a megpattant hajszálerek. Ezeket a hatásait az antocianineknek köszönhetjük, amelyek segítenek megelőzni az értágulást, véralvadásgátló tulajdonságuk révén csökkentik a plakkosodás, és ezáltal a különböző embóliák kialakulásának esélyét. A fekete áfonya, hála antioxidáns pterostilben taralmának, mérsékelheti a triglicerid szintjét a vérben, ezzel egyidejűleg, szabályozza és szinten tartja a megfelelő vércukorszintet.
Hatékonyan kezeli a gyulladásokat.
Támogatja a különféle akut, vagy krónikus bélgyulladások gyógyulását, jó szolgálatot tehet ételmérgezés, gyomorfekély, IBS esetén.
Hatékonyan veszi fel a harcot a szezonális megbetegedések (influenza, megfázás) tüneteivel, elősegíti az allergiás megbetegedések megelőzését. Mivel természetes hashajtó, hatékony megoldást nyújt székrekedés ellen, vastartalma hozzájárul a vérszegénység kezeléséhez. Antioxidáns vitaminjai és flavonoidjai felveszik a harcot az idő előtti sejtöregedést, DNS károsodást, rákot, érrendszeri problémákat és gyulladásokat okozó, káros, szabad gyökökkel szemben.
Nemcsak belülről javítja egészségünket, rendszeres fogyasztásával bőrünk szebb és fiatalosabb lesz. Előnyösen befolyásolja a faggyúmirigyek működését, így a haj zsírosodásától is kevésbé kell tartanunk, ha étrendünkbe beiktatjuk a fekete áfonyát.
Mit mond a tudomány?
Svéd kutatók szerint, a fekete áfonya segíthet megszüntetni a fogínygyulladást.
A fekete áfonya összetevőinek daganatellenes hatását vizsgálták a tokiói Fruit Processing Research Center kutatói, akik megállapították, hogy a gyümölcs antocianidineket (delfinidin, malvidin) tartalmazó kivonata hatékonyan akadályozta a leukémiáért felelős, humán HL60 humán sejtek növekedését. Kisebb mértékben, de a HCT116 humán vastagbélrák sejtek programozott sejthalálát is kiváltotta a fekete áfonya.
Felhasználása
Bőrproblémák, pattanások, szív-, érrendszeri problémák, anorexia, cukorbetegség, emésztési problémák, fertőzéses megbetegedések, allergiák, húgyúti problémák, fogyókúra, daganatos betegségek kiegészítő terápiája, megelőzése.

Homoktövis szörp
Ismeri?
Nem?
Ismerje meg!
Mi van benne: természetes antioxidánsok. Omega 3-6-9 telítetlen zsírsavak. Mir jó? Előnyös magas koleszterinszinttel járó szív érrendszeri betegségben szenvedőknek. Ahomoktövis rengeteg vitamint, továbbá béta-karotin is tartalmaz. Utóbbit a szervezetünk át tudja alakítani A-vitaminná, aminek következtében pozitív hatással van a szemünkre, a bőrünkre és a nyálkahártyáinkra. Ezen kívül azon növények csoportjába tartozik, melyekben B12 is található. Ez azért nagyon különleges, mert ez az anyagcsere folyamatokban fontos szerepet betöltő vitamin zömében csak állati eredetű élelmiszerekben fedezhető fel.
Kiemelkedő koncentrációban, a citrom C-vitamin tartalmánál tízszer nagyobb dózisú aszkorbinsavat tartalmaz. A homoktövisnek magas az E-vitamin és esszenciális zsírsav tartalma is.
Megismerte?
Remek!
Jegyezze meg.
1.999 Ft/üveg (500 ml)

Rózsa szörp
Rózsát inni? Igen! Tudtad, hogy egyedülálló szépsége mellett gyógyhatással rendelkezik? A rózsának összehúzó, szíverősítő, bőr- és nyálkahártya-stabilizáló hatása van.
Távoli kultúrák egyaránt az ember lelkét frissé, fiatallá és boldoggá tevő elixírnek tartják. A vörös rózsa gyógyító és tápláló erejét mély tisztelet övezi. A kutatók sorra fedezik fel a rózsa jótékony élettani hatásait, melyet többek között a közérzetre és a hormonháztartásra gyakorol. Mivel a szív, gyomor, máj és méh tónusjavítója, ezért keleten a szülés után itatják a kismamákkal, hogy a belső szervek mielőbb vissza tudják nyerni eredeti helyzetüket és rugalmasságukat, így ezzel megelőznek sok asszonybetegséget. Próbáld ki, illata a vázából, gyógyereje a szörpből!
Illatáért, virágjából kinyerhető nemes olajáért évezredek óta termesztik és nemesítik a rózsát. Kisérletek azt bizonyítják, hogy a szirmok nem csak csábítóak, de a bennük lévő fenolvegyületek miatt egészségesek is.
Rózsa szörpünkkel könnyen varázsolhatunk egzotikus gyümölcs levest de egy fagylalt kelyhet is megbolondíthatunk vele.
1.999 Ft/üveg (500 ml).

Csipkebogyó szörp
1.999 Ft/üveg (500 ml)
A csipkebogyó gyógyító hatását már 2000 éves írásos emlékek is tanúsítják.
A csipkebogyónak magasabb a C-vitamin tartalma, mint a paprikáé, vagy a citromé, így az egyik legjobb C-vitaminforrás is egyben!
A csipkebogyóban találhatók a C-vitaminon kívül, illóolajok, cserzőanyagok, növényi savak, pektin, flavonoidok, és ásványi sók, magnézium, vas, jód, A-, B-, K-, és P-, vitamin.
Gyógyászati felhasználása
A gyógyászatban frissítő íze, magas C-vitamin- és más (B1-, B2-, K-, P-) vitamin-, valamint ásványi anyag- és nyomelem tartalma.
Gyógyhatások:
Erősíti az immunrendszert, és mivel magas a C-vitamin tartalma remek antioxidáns is, védi a sejteket, és segít lebontani a zsíros élelmiszereket.
Serkenti a mellékvese működését, vesekő, vesehomok esetén kiváló vízhajtó is, ezen kívül epe és máj működés zavarainál is fogyaszthatjuk! Csökkenti a koleszterinszintet, rendszeres fogyasztása egyensúlyban tartja a pajzsmirigyet és pótolja a szervezet számára szükséges jód mennyiségét, mivel természetes formában tartalmaz jódot.
Magas a növény pektin- és csersavtartalma - így hasmenés ellen is fogyasztható. Található benne még B2-vitamin, fenolvegyületek, valamint kis mennyiségben A-, K- és P-vitamin.

Bodza szörp
1.999 Ft/üveg (500 ml)
Már az indiánok is használták a bodzát.
Leggyakrabban a nátha orrfolyás és torokfájás tüneteinek kezelésére használják, valamint segít csökkenteni a lázat, izomfájdalmakat és az influenza más tüneteit.Ez a gyógynövény hatékony méregtelenítő. A bodza virágát hagyományosan megfázás, influenza és láz kezelésére használják, mivel erős izzasztó és hűtő összetevőket tartalmaz.
Gyógynövény-kezelésként használják székrekedés esetében. Itt nálunk Európában gyakran használják enyhe hashajtóként és vízhajtóként, vagyis a bodza hasznos a vesék egészségét tekintve is.
A magas koleszterinszintben szenvedőket vizsgálva, korai jelentések szerint a bodzaszörp csökkentheti a koleszterinszintet és növeli az alacsony sűrűségű lipoproteint, más néven „rossz koleszterint".
A bodza öregedés-gátló tulajdonságokkal is rendelkezik.
Gyógynövényként is használják, immunrendszer-erősítő. A fekete bodza ösztönzi az egészséges immunreakciót a nem kívánt organizmusok ellen, melyek influenza-szerű tüneteket okoznak. A fekete bodza antioxidáns és immunrendszer erősítő tulajdonságai jótékony hatást gyakorolnak a test normális reagálására az A és B vírusok által okozott influenzával szemben.

Feketeribizli szörp
1.999 Ft/üveg (500ml)
Miért jó?
Nem egyszerűen jó, fogyasztása kifejezetten ajánlott. Gyümölcsét gyógynövény szavunk mintájára joggal nevezhetnénk gyógygyümölcsnek, amit az idős embereknek gyógyszerek helyett kellene fogyasztani. Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva. Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt. Jelenleg is folynak orvosi kutatások antioxidánsainak gyógyhatására vonatkozóan. Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni a korral járó különböző bajokkal. Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték. Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból.
A krónikus fájdalmakat kúraszerűen alkalmazva csökkenti, vitamintartalmánál fogva a meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.
Jelentős a kalcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget.
Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.
Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával. Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsírszintjének csökkenését is tapasztalták. Segíti a bélflóra egészséges alakulását. A gamma-linolsav, egy fontos telítetlen zsírsav hiánya csökkenti a bőr nedvességmegtartó- és ellenálló-képességét, és így hajlamosít a neurodermitis nevű bőrgyulladásra. Régi, XII. századi kolostori források is említik a feketeribizlit, mint a kiütéses, gyulladt bőr orvosságát.
A népi gyógyászatban is főként a gyümölcs levét használják.

Szeder szörp
1.999 Ft/üveg (500ml)
A feketeszeder azon túl, hogy az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, rengeteg egészségügyi előnnyel jár.
Néhány ezekből:
Antioxidáns
A szeder az egyik legmagasabban rangsorolt gyümölcs az ORAC-skálán, amely az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi. Száz gramm szeder 2036 ORAC-egységet tartalmaz, és az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatása szerint a vér antioxidáns tartalmát 10 százalékról 25 százalékra emeli.
Memóriazavar ellen
A fent említett kutatásban azt is megállapították, hogy az ORAC-skálán előkelő helyen szereplő táplálékok – így a szeder – fogyasztásával megakadályozható a hosszú távú memóriaveszteség.
Védi az ereket
Még mindig ugyanaz a tanulmány mutatott rá, hogy a magas antioxidáns kapacitású ételek megakadályozzák a legkisebb erek, így a hajszálerek károsodását is.
Öregedésgátó
A szeder magas antioxidáns tartalma hozzájárul az öregedést előidéző szabadgyökök elleni küzdelemhez is. Ezek a molekulák okozzák általában a ráncokat és az idősödés más jeleit is.
Rákmegelőzés
A szeder rendkívül gazdag az antociánnak nevezett természetes vegyületben, amely erősen csökkenti a rák kialakulásának veszélyét.

Tőzegáfonya szörp
1.999 Ft/üveg (500 ml)
Általában a tőzegáfonyát a húgyhólyag és a vese egészségének megőrzésére, valamint azok betegségeinek kezelésére használják, de a tőzegáfonya kiválóan alkalmas a C-vitamin hiány enyhítésére és az emésztési zavarok gyógyítására is. Az áfonyalé lehetséges előnyei lehetnek a húgyúti fertőzések megelőzése, azok kezelése és a fekélyek gyógyítása is.
Jelentős mennyiségű C-vitamint és proanthocyanidins nevű vegyületeket tartalmat, melyek a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint kiváló antioxidánsok. Ezek az anyagok segítenek megvédeni a szervezetet a környezet káros hatásaitól és a betegségektől. Elpusztítják a sejteket pusztító szabad gyököket, melyek különböző sejtkárosodást váltanak ki, többek között képesek megsemmisíteni a sejtmembránt, programozott sejthalált okozhatnak és súlyos esetben még a DNS-t is módosíthatják.
Az áfonyalé segít megelőzni a húgyúti fertőzések kialakulását és fenntartják a húgycsövek egészségét. Ez a megelőző hatás különösen hasznos azoknak az idősebb nőknél, akiknél visszatérő húgyúti fertőzések jelentkeznek. A tőzegáfonyalé úgy éri el megelőző hatását, hogy képes arra, hogy a hólyag káros baktériumait eltüntesse.
További potenciális előnyei
A tőzegáfonyalé rendszeres fogyasztasa csökkenti a fekélyt okozó Heliobacter törzsek nagyságát a gyomorban. A tőzegáfonya antioxidáns tulajdonságai lehetővé teszik, hogy az ínybetegségek kockázatát is csökkenthessük rendszeres fogyasztásával, mivel csökkenti a dentális plakk nagyságát. Ezen túlmenően a tőzegáfonya csökkenti a koleszterinszintet, így fogyasztásával megelőzhetőek a szív- és érrendszeri megbetegedések.
1550-ben James White Norwood az indiánok segítségével talált rá a tőzegáfonyára. James rosier könyvében, a The Land of Virginiában arról számol be, hogy amikor az európaiak elérték az amerikai partokat, az indiánok tőzegáfonyával kínálták őket.

Kakukkfű szörp
1.999 Ft/üveg (500 ml)
A kakukkfűben számos olyan vegyület, hatóanyag található, melyek rendkívül jó hatással vannak az egészségünkre, segítenek megelőzni a betegségeket, gyorsítják a gyógyulást. Ezek közül az egyik – talán a legfontosabb – a thymol, melynek antiszeptikus, gombaölő hatásai egyaránt vannak.
A kakukkfűben vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok és más fitonutriensek is vannak, melyeknek köszönhetően ez a gyógynövényerős természetes antioxidáns. Az antioxidánsok elengedhetetlenül fontosak a káros szabadgyökök elleni küzdelemben.
A szabadgyökök roncsolják a sejteket, krónikus gyulladásokat idézhetnek elő, és bizonyítottan növelik olyan súlyos betegségek rizikóját, mint a diabétesz, de bizonyos daganatok kialakulásának esélyét is.
A kakukkfüvet régóta használják torokfájás, köhögés, és különböző felső légúti fertőzések esetén. A benne található hatóanyagok segítenek feloldani, illetve "hígabbá" tenni a letapadt váladékot
(így könnyebben szabadulhatunk meg tőle), enyhítik a kellemetlen tüneteket, csökkenthetik a felülfertőződés rizikóját is.
Betegség esetén érdemes naponta többször is kakukkfű szörpöt inni. A kakukkfű emellett az immunrendszerünk működésére is rendkívül jó hatással van.
Akkor is érdemes kihasználni a kakukkfű gyógyító erejét, ha fáj a fogunk vagy valamilyen szájüregi problémával vagy ínybetegséggel küzdünk. A thymol nevű vegyületet sok fogkrémben, szájvízben is használják, mert segít megelőzni többek között a fogszuvasodást és a fogínygyulladást is. A kakukkfűvel való öblögetés pedig hatásos ellenszere lehet a szájpenésznek, illetve megelőzheti bizonyos kórokozók elszaporodását is. Ezek a baktériumok nemcsak a betegségek rizikóját növelhetik, de a kellemetlen szájszagért is felelősek.
A kakukkfű csökkentheti a vérnyomást?
A kakukkfűnek vízhajtó hatásai is vannak, ennek köszönhetően segíthet növelni a kiürülő vizelet mennyiségét, serkentheti a szervezet méregtelenítő folyamatait. Ezen, illetve káliumtartalmán keresztül a vérnyomásunkat is normalizálhatja.
Állatkísérletek során pedig az is kiderült, hogy a kakukkfű a szapora szívverést, sőt a magas koleszterinszintet is csökkenti.

|