Lekvár Feketeribizli lekvár
Kenyérre kenve, vaníliafagylalt mellé, süteménybe, natúr joghurtba keverve vagy néha-néha csak úgy magában egy kiskanállal. Feketeribizli lekvárunkat kifejezetten ajánljuk vashiányos vérszegénység ellen.
A feketeribizli jótékony hatásai:
Valódi C-vitaminbomba, de található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból.
Méregtelenítő és vízhajtó hatású
Jelentős a kalcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget.
1.699 Ft/üveg (300g)

Erdei szederlekvár
Évezredek óta ismert tény, hogy a szeder számtalan jótékony hatással bír, egyes források szerint már Hippokratész korában is használták gyógyításra. Gazdag A-, B1-, B6- és C-vitaminban, ezáltal erősíti a szervezet védekezőképességét. A benne lévő ásványi anyagok (úgy, mint a kálium, kalcium, magnézium, foszfor, réz, vas és mangán) pedig a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben segítenek. Antioxidáns flavonoidjai az immunrendszerünket erősítik és a különböző gyulladásokat csillapítják. A szeder gazdag továbbá rostokban, ezért az emésztésre is pozitív hatást gyakorol.
A szeder feketés színét a benne lévő antociánnak köszönheti, ez az antioxidáns vegyület pedig rendkívül jó hatással van a szervezetünkre, csökkenti a gyulladásokat, javítja a memóriánkat, karban tartja a vércukorszintünket és vérnyomásunkat, továbbá segít megelőzi a szív- és érrendszeri problémákat.
1.699 Ft/üveg (300g)

Tőzegáfonya lekvár
A tőzegáfonya igazi csodaszer, gyógyhatásait az emberiség már évezredek óta kihasználja, azonban ma újból egyre népszerűbbé vált az alternatív gyógymódok virágzásának köszönhetően. A gyógyító erő az érett gyümölcsben rejlik, különösen a héjában, amit a lekvár tartalmaz. Többféle betegség gyógyítására is felhasználható, elsősorban azoknak ajánlott akik felfázásra hajlamosak. A tőzegáfonya húgyúti gyulladásokra gyakorolt kedvező hatása a szakemberek szerint a benne található fitonutrienseknek, a gyümölcs élénk színét adó anthocyanidinoknak (PAC) köszönhető. Ezek a tartalomanyagok megakadályozhatják, hogy az E. coli megtelepedjen a húgyutakban és a húgyhólyagban. Ezzel a képességével a tőzegáfonya jelentős mértékben csökkentheti a húgyúti gyulladások kialakulásának rizikóját. Ezt a pozitív hatást ráadásul több tudományos kutatással sikerült alátámasztani.
Észak-Amerikából származik, elsősorban a mocsarak, lápok közelében nő, mivel kedveli a savas pH-jú területeket.
Igazi hazája Észak-Európa, ott az erdős tundrák és tajgák növénye. Közép-Európában csak a hegyek magasabb régióiban él.
És hogy miért ilyen értékesek ezek a gyümölcsök? Tápértékük igen magas és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A tőzegáfonya pektintartalma 0,7%, a vörös áfonyáé 0,3%.
1.699 Ft/üveg (300g)

Erdei málna lekvár
1.699 Ft/üveg (300g)
Ne versenyezz a medvével aki eleheti előled Öltözz be nagyon a szúnyogok elől ha szedni szeretnéd. Ja és szúr is...
Mégis kell fogyasztanod, mert: a gyümölcsének erős antioxidáns hatása van, erős daganatgátló. Ezt ne feledd! Na és milyen finom...

Áfonya lekvár
1.699 Ft/üveg (300g)
Számtalan egészségmegőrző és gyógyító hatással rendelkezik:
100 g fekete áfonya mindössze 27 kalória, így nagyszerű fogyókúrás ételnek számít. Találhatunk benne szénhidrátokat, növényi rostot, fehérjéket és elenyésző mennyiségű növényi zsírt. A fekete áfonya koleszterinmentes, gazdag viszont ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban, valamint foszforban.
Kiemelkedő a C-vitamin-tartalma, hiszen 100 grammban 44 mg található, ami vetekszik a citrusokéval. Ennek is köszönhető, hogy erős antioxidáns hatású, hozzájárul a gyulladások, érbetegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
A fekete áfonya szemre is kiváló, csökkenti a szürkehályog kockázatát, támogatja a szívműködést, fertőtlenítő és baktériumölő hatása révén a húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében is segítségünkre lehet.
Felfázás esetén, fogyasszunk belőle minél többet.
Segítségével nemcsak ereinket erősíthetjük, de a visszeres problémákat is csökkenthetjük. Rendszeres fogyasztásával enyhül az elnehezedett végtagok miatti, rossz érzés, valamint halványodhatnak a megpattant hajszálerek. Ezeket a hatásait az antocianineknek köszönhetjük, amelyek segítenek megelőzni az értágulást, véralvadásgátló tulajdonságuk révén csökkentik a plakkosodás, és ezáltal a különböző embóliák kialakulásának esélyét. A fekete áfonya, hála antioxidáns pterostilben taralmának, mérsékelheti a triglicerid szintjét a vérben, ezzel egyidejűleg, szabályozza és szinten tartja a megfelelő vércukorszintet.
Hatékonyan kezeli a gyulladásokat.
Támogatja a különféle akut, vagy krónikus bélgyulladások gyógyulását, jó szolgálatot tehet ételmérgezés, gyomorfekély, IBS esetén.
Hatékonyan veszi fel a harcot a szezonális megbetegedések (influenza, megfázás) tüneteivel, elősegíti az allergiás megbetegedések megelőzését. Mivel természetes hashajtó, hatékony megoldást nyújt székrekedés ellen, vastartalma hozzájárul a vérszegénység kezeléséhez. Antioxidáns vitaminjai és flavonoidjai felveszik a harcot az idő előtti sejtöregedést, DNS károsodást, rákot, érrendszeri problémákat és gyulladásokat okozó, káros, szabad gyökökkel szemben.
Nemcsak belülről javítja egészségünket, rendszeres fogyasztásával bőrünk szebb és fiatalosabb lesz. Előnyösen befolyásolja a faggyúmirigyek működését, így a haj zsírosodásától is kevésbé kell tartanunk, ha étrendünkbe beiktatjuk a fekete áfonyát.
Mit mond a tudomány?
Svéd kutatók szerint, a fekete áfonya segíthet megszüntetni a fogínygyulladást.
A fekete áfonya összetevőinek daganatellenes hatását vizsgálták a tokiói Fruit Processing Research Center kutatói, akik megállapították, hogy a gyümölcs antocianidineket (delfinidin, malvidin) tartalmazó kivonata hatékonyan akadályozta a leukémiáért felelős, humán HL60 humán sejtek növekedését. Kisebb mértékben, de a HCT116 humán vastagbélrák sejtek programozott sejthalálát is kiváltotta a fekete áfonya.
Felhasználása
Bőrproblémák, pattanások, szív-, érrendszeri problémák, anorexia, cukorbetegség, emésztési problémák, fertőzéses megbetegedések, allergiák, húgyúti problémák, fogyókúra, daganatos betegségek kiegészítő terápiája, megelőzése.

Hidegen préselt som lekvár
Miért hidegen? Mert sok C-vitamint, cukrot (fruktózt és glükózt), almasavat, pektint, illat- és festékanyagot tartalmaz. Azt akartuk, hogy a C-vitamin ne vesszen el. Kár lenne érte.
Különleges vadhúsok mellé. Ne hagyja ki, ha igazán különlegeset akar.
1.790 Ft/üveg (300g)

Kökénylekvár hidegen
A kökény lekvárja egészen különleges: nincsen benne semmilyen mű-íz, a természet nemes vadsága, színe, illata köszön vissza az üvegekből és nemcsak isteni finom, hanem rendkívül egészséges is.
1.790 Ft/üveg (300 g).

Csipkebogyó lekvár
Ne szedd, csak edd! Nem érsz rá szedegetni? Szúr is? Azért ne mondj le róla. Nagyanyáink még tudták, hogy a csipkebogyólekvárnak - hecsedli - rengeteg jótékony hatása van: hashajtó, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, és segít a megfázás elleni küzdelemben is. Most itt van készen. Az erdő tisztásairól, szorgos kezek készítették. Fogyasszátok!
Vörös vitaminbomba. Magas a C-vitamin tartalma. Étvágy és anyagcsere fokozó. Vitamin pótlásra kitűnő.
1.699 Ft/üveg (300 g).

Csipkebogyólekvár hidegen
1.699 Ft/üveg (300g)
Ne szedd, csak edd! Nem érsz rá szedegetni? Szúr is? Azért ne mondj le róla. Nagyanyáink még tudták, hogy a csipkebogyólekvárnak - hecsedli - rengeteg jótékony hatása van: hashajtó, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, és segít a megfázás elleni küzdelemben is. Most itt van készen. Az erdő tisztásairól, szorgos kezek készítették. Fogyasszátok!
Vörös vitaminbomba. Magas a C-vitamin tartalma. Étvágy és anyagcsere fokozó. Vitamin pótlásra kitűnő.
.jpg)
Vegyes erdeigyümölcs lekvár bazsalikommal
1.699 Ft/üveg (300 g)
Ebben az üvegben csodás hatasú gyümölcsök kompozíciója van a bazsalikommal bolondítva. Aki már ismeri az erdei gyümölcsöket az tegye hozzá amit tudhatunk a bazsalikomról.
Gyógyhatása:
Bélférgek, pattanás, immunrendszer erősítése, gyomor- és bélhurut-csillapító, köhögéscsillapító és idegerősítő, torokgyulladás-csökkentő. köhögés csillapítására, idegnyugtatóul, étvágyjavítóul, szélhajtóul, tejszaporítóul, vizelethajtóul használ.
Bazsalikom ellenjavallat: Terhes nők csak fűszermennyiségben fogyaszthatják.

Fenyőrügy lekvár
1.699 Ft/üveg (300g)
A fenyőféléket évezredek óta hasznosítják a gyógyászatban , és ez nem véletlen: a fenyőfáknak szinte minden része alkalmas gyógyhatású készítmények előállítására. A friss fenyőhajtások első sorban a bőrbetegségekre hatásosak, gyógyítható velük a rüh és a köszvény is.
A tavaszi fenyőrügy számos betegségre gyógyírt. Gyógyítja a megfázást, köhögést, torokfájást, más légúti problémákat és a hörghurutot. Enyhíti a reumás betegek panaszait.
Illóolaja fertőtlenítő, nyákoldó, köptető, erősítő, élénkítő hatasú.

Zöld dió lekvár
1.599 Ft/üveg (230g)
Nem csak finom, egészséges is.
Noha elsősorban nem egészségügyi hatása miatt fogyasztjuk, a zöld dió figyelemreméltó c-vitamin– és vastartalommal bír, és a népi gyógyászat szerint máj-, gyomor- és vértisztító, gyomorerősítő, fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is.

Rózsa lekvár
1.599 Ft/üveg (230g)
Távoli kultúrák egyaránt az ember lelkét frissé, fiatallá és boldoggá tevő elixírnek tartják. A vörös rózsa gyógyító és tápláló erejét mély tisztelet övezi. A kutatók sorra fedezik fel a rózsa jótékony élettani hatásait, melyet többek között a közérzetre és a hormonháztartásra gyakorol. Mivel a szív, gyomor, máj és méh tónusjavítója, ezért keleten a szülés után itatják a kismamákkal, hogy a belső szervek mielőbb vissza tudják nyerni eredeti helyzetüket és rugalmasságukat, így ezzel megelőznek sok asszonybetegséget. Próbáld ki, illata a vázából, gyógyereje a szörpből!
Illatáért, virágjából kinyerhető nemes olajáért évezredek óta termesztik és nemesítik a rózsát. Kisérletek azt bizonyítják, hogy a szirmok nem csak csábítóak, de a bennük lévő fenolvegyületek miatt egészségesek is.

Csípőspaprika lekvár
1.599 Ft/üveg (230g)
Gasztronómiai szempontból a csípős paprika kétségkívül fontos szerepet tölt be a mindennapjainkban. Érdemes ugyanakkor megemlíteni, hogy egészségügyi szempontból is hasznos a fogyasztása.
Miért izzadunk az erős paprikától?
Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy 10 emberből 7-nél enyhíthetők a fejfájásos panaszok, köszönhetően a szer háromosztatú idegre gyakorolt hatásának.
Meghosszabbíthatja az életet
Egy átfogó tanulmány készítői arra jöttek rá, hogy akik 20 éven át havonta legalább egy friss vagy szárított csilipaprikát megettek, 13 százalékkal csökkentették a korai elhalálozás veszélyét. A kutatók szerint ez valószínűleg a csilipaprikában lévő tápanyagoknak, illetve gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető.
A csípős paprika segít az orrproblémákon.
A nem-allergiás orrnyálkahártya-gyulladással küzdők tüneteit, mint az állandó orrfolyás vagy orrdugulás jelentősen enyhítheti az erőspaprika-fogyasztás.
A csípős ízt adó kapszaicintartalmának köszönhetően a paprika nem hagyja lelassulni az anyagcserét, eközben viszont csökkenti az étvágyat.
Fájdalom ellen
Szintén a kapszaicinnek köszönhetően az erős paprika enyhíti az ízületi gyulladás és a fibromyalgia kellemetlen tüneteit, illetve segít a fájdalomcsillapításban is.
A csípős paprika gazdag A-, B-, C- és E-vitaminban, illetve néhány tanulmány azt sugallja, hogy az erős paprikában lévő kapszaicin antioxidánsként is funkcionálhat.
Ha túl sokat találsz enni belőle az emésztőrendszered bánhatja, hasfájást, hányingert, hányást, hasmenést, gyomorégést okozhat. Ha így járnál tejet fogyassz.

|